Covid-19: Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για εμπόρους μεταχειρισμένου βαρέως εξοπλισμού και φορτηγών

0

Η τρέχουσα κρίση Covid-19 και οι ανεπιθύμητες συνέπειές της στη ζωή και την οικονομία μας, κάνουν τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τον τρόπο που συνήθως ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απροσδόκητων προκλήσεων και επιβράδυνσης της δραστηριότητας, οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτόν τον χρόνο για να αναπτύξουν λύσεις για την καλύτερη προσαρμογή στην τρέχουσα κατάσταση και τα επακόλουθα.

Υπάρχουν τρεις παράγοντες που φέρνουν λίγο φως και ελπίζουν στο εγγύς μέλλον του εμπορίου χρησιμοποιημένου εξοπλισμού:

1. Καθώς η παραγωγή νέου εξοπλισμού και ανταλλακτικών έχει σταματήσει, λόγω της προσωρινής διακοπής λειτουργίας των εργοστασίων των κατασκευαστών (ΟΕΜs), οι αγοραστές θα στραφούν σε χρησιμοποιημένο εξοπλισμό για να καλύψουν τις ανάγκες δραστηριότητάς τους. Η τιμή για μεταχειρισμένο εξοπλισμό παραμένει ισχυρή.

2. Ο αριθμός των αγοραστών που επισκέπτονται τη Mascus και στέλνουν αιτήματα αγοράς σε εμπόρους δεν έχει μειωθεί. Αντιθέτως, έχουμε δει περισσότερες δραστηριότητες από αγοραστές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

3. Οι επιχειρήσεις που είναι ικανές να ”πηδήξουν” και ν’ ανέβουν στο online τρένο νωρίτερα και όχι αργότερα, θα αντιμετωπίσουν καλύτερα την κατάσταση τους επόμενους μήνες αλλά και μακροπρόθεσμα. Βλέπουμε την τάση της ψηφιοποίησης να επιταχύνεται προκειμένου να αντισταθμιστούν οι προκλήσεις που προκαλούνται από τον περιορισμό και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο, προσαρμόζονται σε ένα διαδικτυακό μοντέλο, όπου αυτό είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η φυσική επιχείρηση από μόνη της δεν αρκεί πλέον π.χ: τα εστιατόρια που είναι κλειστά λαμβάνουν διαδικτυακές παραγγελίες και παραδίδουν φαγητό στο σπίτι, οι άνθρωποι παραγγέλνουν προϊόντα στο διαδίκτυο καθώς δεν μπορούν πλέον να πάνε στα περισσότερα καταστήματα και οι ζωντανές δημοπρασίες έχουν μεταβεί με επιτυχία σε διαδικτυακές δημοπρασίες, απλά για να αναφέρουμε ένα παράδειγμα και από τη βιομηχανία μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να λάβετε ως έμπορος μεταχειρισμένων βαρέων μηχανημάτων και φορτηγών

Βελτιώστε την ποιότητα των αγγελιών σας και ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό – Περιηγηθείτε στις αγγελίες σας στη Mascus και βεβαιωθείτε ότι έχουν σχετική τιμή, λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάστασή τους, καθώς και περιγραφικές φωτογραφίες. Αυτό θα σας προσφέρει ένα γρήγορο πλεονέκτημα σχετικά με τις αγγελίες άλλων εμπόρων, καθώς οι αγοραστές βρίσκουν τις αγγελίες με τιμές και φωτογραφίες πιο ελκυστικές. Αυτό είναι το φθηνότερο και καλύτερο μέτρο που μπορείτε να κάνετε για να λάβετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες από τη Mascus αλλά και το δικό σας website.

Ενημερώστε το στοκ σας – Βεβαιωθείτε ότι έχετε online το πιο πρόσφατο στοκ με τις τελευταίες πληροφορίες. Επωφεληθείτε από τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε αυτό το διάστημα και κάντε κάποιο «φρεσκάρισμα στις αγγελίες σας».

Απαντήστε γρήγορα στα αιτήματα που δέχεστε από αγοραστές – Είναι απλό… Εάν δεν αντιδράσετε γρήγορα σε ένα αίτημα αγοράς (αίτημα επικοινωνίας μέσω email, γραπτό μήνυμα ή τηλεφωνική κλήση), οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα απευθυνθούν σε άλλον έμπορο και θα επικοινωνήσουν με άλλες εταιρείες που πωλούν παρόμοια προϊόντα. Ως καταναλωτές, περιμένουμε όλο και περισσότερο άμεσες απαντήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα website που μπορεί να βρει η Google και ότι είναι φιλικό προς κινητά! – Εάν δεν έχετε ακόμη τον δικό σας website ή εάν το site σας δεν είναι φιλικό προς κινητά, αυτό μπορεί να είναι μία από τις ζωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε πρώτα! Να είστε παρόντες στο διαδίκτυο και ειδικά στο κινητό (το 50% του μεταχειρισμένου εξοπλισμού και των αγοραστών φορτηγών που επισκέπτονται τη Mascus το κάνουν από το κινητό τους τηλέφωνο και όχι από υπολογιστή).

Κοινωνικά μέσα και μάρκετινγκ email – Μην διστάσετε να είστε πιο δραστήριοι από το συνηθισμένο στα κοινωνικά μέσα και να δίνετε κάποια νέα στους followers, τους συνεργάτες και τους πελάτες σας. Οι χρήστες ξοδεύουν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή τους με ενημερωτικό περιεχόμενο (βίντεο του εαυτού σας, κοινή χρήση κάποιων καλών ειδήσεων, αποστολή email με τα τελευταία νέα από την εταιρεία σας).

Χρήση βιντεοκλήσεων – Καθώς οι περισσότεροι από εμάς απαγορεύεται να ταξιδεύουν, οι βιντεοκλήσεις μπορούν να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για προσωπικές συναντήσεις και επιτρέπουν ακόμη σε έναν αγοραστή να επιθεωρεί από απόσταση αυτό που πουλάτε. Πρόσφατα, ακούσαμε την ιστορία ενός αντιπροσώπου, πουλώντας ένα μηχάνημα σε έναν πελάτη μέσω μιας βιντεοκλήσης στο Facebook Messenger. Ενημερώστε τους πελάτες σας ότι είστε διαθέσιμοι για βιντεοκλήση!

Η Mascus μπορεί να βοηθήσει!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες συμβουλές για να συνεχίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Mascus για περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε εδώ για εσάς!

Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα:
FacebookTwitterLinkedIn
6 συμβουλές για τη λήψη υπέροχων βίντεο για την προβολή του μεταχειρισμένου εξοπλισμού σας προς πώληση στο διαδίκτυο
Πώς μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα υπέροχο βίντεο της μηχανής σας για τη διαδικτυακή σας διαφήμιση, ώστε οι αγοραστές να ενδιαφέρονται για την προσφορά σας και να σταματήσουν να βλέπουν παρόμοια μηχανήματα; Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για τη λήψη ενός ωραίου βίντεο για τον μεταχειρισμένο βαρύ εξοπλισμό σας προς πώληση.
Οι πιο δημοφιλής μάρκες τρακτέρ στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020
Τα τρακτέρ είναι τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα σε όλα τα αγροκτήματα και μερικές φορές θα μπορούσαν να είναι το μόνο ευέλικτο κομμάτι εξοπλισμού που απαιτείται για την εκτέ...
Οι πιο δημοφιλείς μάρκες εκσκαφέων στην αγορά μεταχειρισμένων εξοπλισμών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020
Οι εκσκαφείς είναι ο πιο δημοφιλής μεταχειρισμένος κατασκευαστικός εξοπλισμός στη Mascus. Προς το παρόν υπά...
Οι πιο ελκυστικές μάρκες μεταχειρισμένων φορτηγών και οχημάτων βιομηχανικής μεταφοράς για αγοραστές στη Mascus
Τα Trucks and trailers είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός τομέας της Mascus...
Covid-19: Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για εμπόρους μεταχειρισμένου βαρέως εξοπλισμού και φορτηγών
Η τρέχουσα κρίση Covid-19 και οι ανεπιθύμητες συνέπειές της στη ζωή και την οικονομία μας, κάνουν τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τον τρόπο που συνήθως ασκούν επιχειρηματική...

Αφήστε ένα σχόλιο