Οι πιο δημοφιλής μάρκες τρακτέρ στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020

0

Τα τρακτέρ είναι τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα σε όλα τα αγροκτήματα και μερικές φορές θα μπορούσαν να είναι το μόνο ευέλικτο κομμάτι εξοπλισμού που απαιτείται για την εκτέλεση όλων των τύπων εργασιών. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 16000 μεταχειρισμένα τρακτερ προς πώληση στο Mascus.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μας, οι αγοραστές στέλνουν κατά μέσο όρο 3400 μηνιαία email για μεταχειρισμένα τρακτέρ σε εμπόρους και επαγγελματίες που διαφημίζουν τη Mascus παγκοσμίως. Επιπλέον, 2300 κλήσεις πραγματοποιούνται από χρήστες που ενδιαφέρονται για λίστες τρακτέρ.

Τα τρακτέρ αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των αιτημάτων μέσω email που οι αγοραστές στέλνουν στους πωλητές για όλο τον μεταχειρισμένο γεωργικό εξοπλισμό που αναφέρεται στη Mascus.

Η ζήτηση για τρακτέρ αυξάνεται

Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο αριθμός των αιτημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τρακτέρ που αναφέρονται στη Mascus έχει αυξηθεί κατά 51% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αν κοιτάξουμε μόνο τον μήνα Απρίλιο, υπάρχει μια αντίθετη εξέλιξη σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ενώ το ενδιαφέρον του αγοραστή μειώθηκε κατά 26% από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2019, η ζήτηση για γεωργικούς ελκυστήρες αυξήθηκε κατά 24% τον Απρίλιο του 2020 σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

Οι 10 πιο δημοφιλείς μάρκες τρακτέρ στη Mascus

Η μάρκα John Deere είναι ένας μεγάλος παράγοντας στον αγροτικό τομέα και αυτό είναι επίσης εμφανές στη Mascus, όπου κατέχουν μερίδιο ζήτησης 23% για τρακτέρ. Ακολουθοεί στενά η Massey Ferguson (21%). Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η προσφορά των ελκυστήρων John Deere στη Mascus είναι υπερδιπλάσια από τον όγκο των ελκυστήρων Massey Ferguson που παρατίθενται προς πώληση.

Οι κορυφαίες 10 για τις πιο απαιτητικές μάρκες τρακτέρ παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι, με τον Massey Ferguson να κερδίζει μόλις 1% από το μερίδιο ζήτησης John Deere φέτος

Η New Holland Ολοκληρώνει τις κορυφαίες 3 από τις πιο προτιμώμενες μάρκες τρακτέρ, με μερίδιο ζήτησης 12%. Η CNH Industrial εξάλλου λαμβάνει συνολικά το 20% του αιτήματος επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις μάρκες γεωργικού εξοπλισμού του: New Holland (12%) και Case IH (8%).

Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Στη συνέχεια, διερευνούμε βαθύτερα τις προτιμήσεις επωνυμίας ανά περιοχή και αποκαλύπτουμε τις 3 κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που ζητήθηκαν ανά χώρα. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται στον αριθμό των αιτημάτων επαφής μέσω email που αποστέλλονται από αγοραστές (χρήστες Mascus) από μια συγκεκριμένη χώρα σε τοπικούς ή διεθνείς αντιπροσώπους που διαφημίζουν στη Mascus.

Κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που ζητούνται από αγοραστές από τη Δυτική Ευρώπη

Οι 3 κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που προτιμούν οι αγοραστές από τη Δυτική Ευρώπη είναι γενικά οι Massey Ferguson (λαμβάνουν το 23% των αιτημάτων επικοινωνίας μέσω email), ο John Deere (22%) και η Νέα Ολλανδία (12%).

Στο μικρότερο πρωτάθλημα, Fendt οι τρακτέρ λαμβάνουν το 10% των αιτημάτων αγοράς σε αυτήν την περιοχή και μετά την υπόθεση IH (7%) Ford (6%) and Fiat (6%).

Top tractor brands requested by buyers from West Europe

Κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που ζητήθηκαν από αγοραστές από τη σκανδιναβική και τη βαλτική περιοχή

Η John Deere είναι η ισχυρότερη μάρκα τρακτέρ συνολικά στη σκανδιναβική και τη βαλτική περιοχή, ως συνέπεια της κορυφαίας μάρκας στις χώρες της Βαλτικής και στη Δανία, και δεύτερη στις υπόλοιπες χώρες. Συγκέντρωσε το 22% του μεριδίου της ζήτησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, αυξάνοντας κατά 3% από πέρυσι. Μάσεϊ Φέργκιουσον (15%) Valtra (13%), New Holland (12%), Case IH (11%) ακολουθήστε τις προτιμήσεις των αγοραστών με παρόμοιο μερίδιο ζήτησης

Top tractor brands requested by buyers from the Nordic and Baltic region

Κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που ζητούνται από αγοραστές από την Ανατολική Ευρώπη

Η προτίμηση για τα τρακτέρ John Deere είναι πιο αξιοσημείωτη στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου λαμβάνουν το υψηλότερο ποσοστό αιτημάτων επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν κοιτάξουμε εκτός ΗΠΑ: 28%. Αυτό αφήνει όλες τις άλλες μάρκες με μικρότερο μερίδιο ζήτησης: New Holland (12%), Massey Ferguson (11%), Fendt (10%), Case IH (9%).

Top tractor brands requested by buyers from East Europe

Κορυφαίες μάρκες τρακτέρ που ζητούνται από αγοραστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά

Φυσικά, στο χλοοτάπητα των ΗΠΑ, ο John Deere λαμβάνει το 29% των αιτημάτων αγοράς email για τρακτέρ, με 10% περισσότερα από το Massey Ferguson (19%).

Ωστόσο, στον Καναδά, ο αριθμός των αιτημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μεταχειρισμένα τρακτέρ είναι ίσος τόσο για τις μάρκες Massey Ferguson όσο και για τον John Deere, καθένας κατέχει μερίδιο ζήτησης 22%.

Η New Holland είναι η τρίτη προτιμώμενη μάρκα τρακτέρ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, που λαμβάνει το 13% των αιτημάτων αγοράς.

Top tractor brands requested by buyers from the United States and Canada

Author: Ana Maria Jurca,
Communications Specialist & Social Media Manager at Mascus

Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα:
FacebookTwitterLinkedIn
Έπιασε ξανά κορυφές η 30η AGROTICA.
153.623 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 30ης AGROTICA κατά τη διάρκεια του τετραημέρου 1-4 Φεβρουαρίου 2024, αριθμός αυξημένος κατά 34,9% έναντι του 2022....
Εκτύπωση Πρόσκλησης Agrotica 2024
Εκτύπωση Πρόσκλησης για AGROTICA 2024 Αγαπητοί μας πελάτες,
Η Mascus χορηγός επικοινωνίας στην 30η διεθνή έκθεση Agrotica Helexpo
Από τις 1-4 Φεβρουαρίου 2024 η 30η διεθνής έκθεση AGROTICA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης HELEXPO
6η Διεθνής Έκθεση ΛΑΤΟΜΕΙΟ 2024 και 2η Διεθνής Έκθεση ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ 2024
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 5 ης έκθεσης ΛΑΤΟΜΕΙΟ 2023 με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί για το έτος 2024 η 6 η έκθεση ΛΑΤΟΜΕΙΟ 2024...
Ολοκλήρωση Έκθεσης ‘ΛΑΤΟΜΕΙΟ 2023’
Σε ενα υπέροχο περιβάλλον στους πρόποδες του Ολύμπου η έκθεση ΛΑΤΟΜΕΙΟ 2023 ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο