Mascus Market Report on Used Agricultural Equipment

0

Eυρωπαϊκές πωλήσεις και ζήτηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018

Ο αγροτικός εξοπλισμός αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία μεταχειρισμένων μηχανημάτων στη Mascus, ενώ τα τρακτέρ είναι ο πιο σύγχρονος τύπος γεωργικών μηχανημάτων μεταξύ τους, όπως θα περίμενε κανείς. Η κατηγορία των κατασκευών έχει ήδη καλυφθεί σε προηγούμενη Έκθεση Αγοράς Mascus εδώ. Σύμφωνα με την ίδια μέθοδο, εξετάζουμε τώρα προσεκτικότερα τις τάσεις ζήτησης και προσφοράς στην αγορά γεωργικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη, οι οποίες είναι εισηγμένες στη Mascus κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ακόλουθα ευρήματα, υποστηρίζονται από έναν μέσο όρο με πάνω από 75.000 μεταχειρισμένους  αγροτικούς  εξοπλισμούς προς πώληση ανά μήνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Μεταχειρισμένος αγροτικός εξοπλισμός προς πώληση στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018

Αναζητώντας στοιχεία για την προαναφερθείσα περίοδο, 112.009 καταχωρημένες αγγελίες για μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα που βρέθηκαν στην Ευρώπη, αφαιρέθηκαν από τη Mascus από τους πωλητές και 85.565 μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα προστέθηκαν προς πώληση. Οι καταχωρίσεις που αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα της Mascus, αποτελούν βασικό δείκτη για την παρακολούθηση και ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτά τα μηχανήματα πιθανότατα πωλήθηκαν.

Μεταξύ όλων των τύπων γεωργικών μηχανών, τα τρακτέρ είναι ο καλύτερος αντιπροσωπευτικός τύπος όσον αφορά τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Πρόκειται για το 19% του συνόλου των ενεργών καταχωρίσεων των γεωργικών μηχανών στη Mascus και ένα εντυπωσιακό κομμάτι 42% των συνολικών καταχωρήσεων που αφαιρέθηκαν. Επιπλέον, κατά τη σύγκριση μεμονωμένων μηνιαίων τιμών, δείχνει ότι η ζήτηση κλιμακώθηκε και τα αφαιρεθέντα τρακτέρ  σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά τους τελευταίους δύο μήνες του πρώτου εξαμήνου του έτους (Μάιος και Ιούνιος) σε σύγκριση με την αρχή του έτους.

Τα κορυφαία τρακτέρ προς πώληση στη Mascus είναι τα John Deere, New Holland και Massey Ferguson. Από την πλευρά της ζήτησης, η Ford αντικαθιστά τη New Holland και κατέχει τη δεύτερη θέση στο ενδιαφέρον των αγοραστών, παρόλο που η προσφορά αντιστοιχεί στο ήμισυ της ζήτησης, δεδομένου ότι δεν παράγονται πλέον.

 

Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος αγροτικών μηχανημάτων στη Mascus στην Ευρώπη, αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 19% σε σύγκριση με τον αριθμό των καταχωρημένων τρακτέρ .

 

Το ακόλουθο γραφικό δείχνει μηνιαία στατιστικά στοιχεία για προστιθέμενο και αφαιρεθέν γεωργικό εξοπλισμό στη Mascus.gr κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, που εφαρμόζεται σε μηχανήματα που βρίσκονται στην Ευρώπη.

 

Καταχωρήσεις γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη – μηνιαία στατιστικά Ιαν.-Ιουλ. 2018

 

Συνολικές καταχωρήσεις στη Mascus     Νέες μηνιαίες καταχωρήσεις    Πωληθέντα (αφαιρεμένες καταχωρήσεις)

 

Τα καλύτερα πωλούμενα είδη και μάρκες μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων

Οι τελικές συναλλαγές μεταξύ αγοραστών και πωλητών δεν έχουν εγγραφεί στη Mascus, καθώς προσφέρουμε μόνο υπηρεσία καταχώρισης, ωστόσο για σκοπούς υποβολής εκθέσεων θεωρούμε ότι μια μηχανή πωλείται όταν αυτή αφαιρείται από τη λίστα της Mascus από τον πωλητή της.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πόσα είδη εξοπλισμού αφαιρέθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 για τους δέκα πιο δημοφιλείς τύπους εξοπλισμού ανά κατασκευαστή.

Tractors Combine harvesters Round balers Mowers
John Deere 8,424 CLAAS 1,547 CLAAS 525 CLAAS 413
Ford 5,857 John Deere 1,056 John Deere 317 Kuhn 364
Massey Ferguson 5,404 New Holland 627 New Holland 212 Krone 271
New Holland 4,293 Massey Ferguson 192 Krone 198 Kverneland 78
Case IH 3,067 Case IH 126 Kuhn 59 John Deere 68
Fendt 2,348 Fendt 82 Case IH 24 Hyundai 56
CLAAS 2,245 Caterpillar 26 Massey Ferguson 23 Deutz-Fahr 8
Fiat 1,786 Deutz-Fahr 21 Kverneland 18 Fendt 7
VALTRA 1,726 Case 17 Fiat 4 Amazone 4
Case 819 Krone 9 Deutz 3 Massey Ferguson 3
TOTAL 35,969 TOTAL 3,703 TOTAL 1,383 TOTAL 1,272

 

Rakes and tedders Square balers Telehandlers for agriculture Reversible ploughs
Kuhn 393 CLAAS 294 Manitou 320 Kverneland 437
CLAAS 328 New Holland 240 JCB 212 Kuhn 168
Krone 268 John Deere 111 CLAAS 92 Massey Ferguson 4
Kverneland 40 Krone 92 New Holland 42 Amazone 2
Deutz-Fahr 6 Massey Ferguson 61 Caterpillar 19 Case IH 2
Massey Ferguson 4 Case IH 12 John Deere 13 Krone 2
Fendt 3 Fendt 11 Massey Ferguson 9 Case 1
Kubota 2 Kuhn 10 Terex 7
John Deere 2 International 8 Bobcat 7
Fiat 4 JLG 4
TOTAL 1,046 TOTAL 843 TOTAL 725 TOTAL 616

 

 

             
               

Ποιο είδος μεταχειρισμένου γεωργικού εξοπλισμού αναζητούν αγοραστές παγκοσμίως στην Ευρώπη;

Συγκεκριμένα εντός της ΕΕ, τα γεωργικά μηχανήματα μπορούν να κυκλοφορούν μάλλον ελεύθερα και οι αγοραστές μπορούν να αποφασίσουν  να αγοράσουν μια μεταχειρισμένη μηχανή σε καλή κατάσταση, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Η πρόθεση αγοράς πραγματοποιείται στη Mascus από το σύνολο των αιτημάτων επικοινωνίας και των κλήσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγοραστές.

Αναλύουμε αυτές τις αξίες για το πρώτο εξάμηνο του 2018 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τάσεις της ζήτησης.

 

1. Tractors 6. Drills
2. Combine harvesters 7. Other agricultural machines
3. Round balers 8. Telehandlers for agriculture
4. Square balers 9. Reversible ploughs
5. Mowers 10. Tipper trailers

 

Μεγάλη επιρροή, έχουν τα τρακτέρ που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της ζήτησης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για τρακτέρ  είναι υψηλότερη στην αρχή του έτους, στη συνέχεια μειώνεται σταθερά σε μια τιμή που είναι κατά 30% λιγότερη μέχρι το τέλος του 2ου τριμήνου. Ο Εξοπλισμός σανού και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, όπως στρογγυλά ή τετράγωνα αλυσοπρίονα και χορτοκοπτικά, έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγοραστές.

Για ποιες μάρκες μεταχειρισμένου γεωργικού εξοπλισμού οι παγκόσμιοι αγοραστές αναζητούν στην Ευρώπη;

Η John Deere είναι σαφώς η κυρίαρχη μάρκα ακολουθούμενη από την CLAAS και τη New Holland. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την top 10 κατάταξη.

1. John Deere 6. Case IH
2. CLAAS 7. Valtra
3. New Holland 8. FIAT
4. Massey Ferguson 9. Ford
5. Fendt 10. JCB

 

Η μεγαλύτερη ζήτηση για γεωργικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προέρχεται από χώρες που διαθέτουν καλά αναπτυγμένο γεωργικό τομέα και σταθερές οικονομίες. Δείτε παρακάτω τις 10 κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για μεταχειρισμένο γεωργικό εξοπλισμό που βρίσκεται στην Ευρώπη.

1. Germany 6. United Kingdom
2. Denmark 7. France
3. Poland 8. Finland
4. Netherlands 9. Spain
5. Sweden 10. Hungary

 

Η Mascus.com είναι μια παγκόσμια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει περισσότερα από 400.000 μεταχειρισμένα βαρέα μηχανήματα και βιομηχανικά οχήματα προς πώληση, από 6.000 επαγγελματίες πωλητές (traders, dealers και OEMs). Επιπλέον, η Mascus αναπτύσσει προσαρμοσμένες εφαρμογές για κινητά, ηλεκτρονικά καταστήματα, εργαλεία μάρκετινγκ και διάφορες λύσεις λογισμικού για κατασκευαστές εξοπλισμού και προμηθευτές βαρέων μηχανημάτων.

 

Πηγή: Mascus International B.V. www.mascus.com

Συνεργάτες: Ana Maria JURCA (Ειδικός Επικοινωνίας στη Mascus) & Gauthier DOMINICY (Chief Marketing Officer στη Mascus

Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα:
FacebookTwitterLinkedIn
6 συμβουλές για τη λήψη υπέροχων βίντεο για την προβολή του μεταχειρισμένου εξοπλισμού σας προς πώληση στο διαδίκτυο
Πώς μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα υπέροχο βίντεο της μηχανής σας για τη διαδικτυακή σας διαφήμιση, ώστε οι αγοραστές να ενδιαφέρονται για την προσφορά σας και να σταματήσουν να βλέπουν παρόμοια μηχανήματα; Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για τη λήψη ενός ωραίου βίντεο για τον μεταχειρισμένο βαρύ εξοπλισμό σας προς πώληση.
Οι πιο δημοφιλής μάρκες τρακτέρ στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020
Τα τρακτέρ είναι τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα σε όλα τα αγροκτήματα και μερικές φορές θα μπορούσαν να είναι το μόνο ευέλικτο κομμάτι εξοπλισμού που απαιτείται για την εκτέ...
Οι πιο δημοφιλείς μάρκες εκσκαφέων στην αγορά μεταχειρισμένων εξοπλισμών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020
Οι εκσκαφείς είναι ο πιο δημοφιλής μεταχειρισμένος κατασκευαστικός εξοπλισμός στη Mascus. Προς το παρόν υπά...
Οι πιο ελκυστικές μάρκες μεταχειρισμένων φορτηγών και οχημάτων βιομηχανικής μεταφοράς για αγοραστές στη Mascus
Τα Trucks and trailers είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός τομέας της Mascus...
Covid-19: Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για εμπόρους μεταχειρισμένου βαρέως εξοπλισμού και φορτηγών
Η τρέχουσα κρίση Covid-19 και οι ανεπιθύμητες συνέπειές της στη ζωή και την οικονομία μας, κάνουν τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τον τρόπο που συνήθως ασκούν επιχειρηματική...

Αφήστε ένα σχόλιο